Henry looft Rode Duivel: Privilege om met hem te mogen werken

Henry looft Rode Duivel: "Privilege om met hem te mogen werken"

09-02-2017 07:39
1

Thierry Henry was woensdag een opmerkelijke gast op de Gouden Schoen. De assistent van bondscoach Roberto Martinez mocht de trofee van Beste Belg in het Buitenland uitreiken. Aan kandidaten geen gebrek, maar het was Kevin De Bruyne die de trofee mee naar Manchester mocht nemen. "Hij is een genie", zei de Fransman aan Het Laatste Nieuws.

Henry was onder de indruk van het gala van de Gouden Schoen. "Het zijn hier precies de Oscars", grapte de Fransman. Maar Henry had vooral lovende woorden voor laureaat De Bruyne. "We hebben het vaak over grote spelers of jongens die veel lopen, maar we gaan te vaak voorbij aan het inzicht van iemand. Kevin is een genie. Hij denkt outside the box. Het is een privilege om met hem te mogen samenwerken", zegt Henry.

Op de vraag of België klaar was om ook op het WK in Rusland prijzen weg te kapen, bleef de Fransman diplomatisch. "Wereldkampioen worden wordt een loodzware opdracht, maar we gaan ons uiterste best doen. Maar er is nog een plekje vrij naast mijn trofeeën. Dat moet lukken", lacht Henry.