Alderweireld waarschuwt Gent: Willen Europa League winnen

Alderweireld waarschuwt Gent: "Willen Europa League winnen"

08-02-2017 08:53
1

Tottenham draait dit seizoen opnieuw knap mee bovenaan de Premier League. Leider Chelsea lijkt dan wel niet meer in te halen, plaats twee moet mogelijk zijn. In de Europa League wacht in de volgende ronde KAA Gent. Alderweireld waarschuwt zijn landgenoten dat ze geen cadeaus gaan krijgen.

"Ik denk dat wij elke competitie meedoen om te winnen. Dat is geen arrogantie, dat is het doel. Als je bij deze club bent, moet je dat hebben", is Alderweireld duidelijk in Sport/Voetbalmagazine. "Voor Gent is het misschien wel een beetje dé wedstrijd van het jaar. Iedereen vraagt aan ons, de Belgen, hoe AA Gent is. Dan zegge we dat het een moeilijk te bespelen ploeg is. Maar wij zijn wel favoriet."

De Rode Duivel probeert het Belgische voetbal wel te volgen en heeft respect voor de Buffalo's. " Ik denk dat het voetbal in België wat beter is dan voordien en dat Gent ook een heel goeie coach heeft", verwijst hij naar Hein Vanhaezebrouck. Tottenham mag dan één van de favorieten zijn voor de Europa League, de uitschakeling in de Champions League deed pijn. "We zijn teleurgesteld. Ook daarom is het belangrijk dat we er volgend jaar weer bij zijn. Voor veel jongens was het een eerste ervaring."