Svilar ontvangt duidelijke waarschuwing: Opletten voor arrogantie

Svilar ontvangt duidelijke waarschuwing: "Opletten voor arrogantie"

08-02-2017 08:45
1

Wanneer zien we Mile Svilar in de eerste ploeg van Anderlecht? Het plan is naar verluidt om hem volgend seizoen al voor de leeuwen te gooien. Sport/Voetbalmagazine vroeg zich af of hij daar al klaar voor is.

Het ging te rade bij verschillende mensen die het kunnen weten. Zo is er Hamdi Harbaoui, die nog een paar match met Svilar speelde bij de beloften van Anderlecht. "Het is een grote belofte. Hij heeft een grote toekomst voor zich. Ik ben zeker dat hij nog sterker gaat worden. Op basis van zijn talent en zijn kwaliteiten zie ik hem een parcours als dat van Thibaut Courtois afleggen. Ze hebben dezelfde stijl, zijn beiden explosief met een enorme sprongkracht", vertelt de Tunesiër.

Ook Filip De Wilde houdt Svilar nauwlettend in het oog. "Zijn grootste kwaliteit is zijn explosiviteit. Daardoor heeft hij een sprongkracht die ver boven het gemiddelde uitkomt. Wat persoonlijkheid betreft, moet je vaststellen dat hij een groot zelfvertrouwen heeft. Dat kan een extra troef zijn. Zuiver technisch heeft hij nog een progressiemarge, maar dat is geen nadeel, omdat je op dat vlak met gericht werken nog een belangrijke stap voorwaarts kan zetten naar een hoger niveau."

Bij de U19 van de Rode Duivels, waar Svilar momenteel de basiskeeper is, komen er gemengde reacties. Zijn mede-international Ismail Azzouai beschrijft hem als 'iemand die al heel vroeg bezig is met zijn mentale voorbereiding in de kleedkamer, om top te zijn tijdens de match'. Sport/Voetbalmagazine maakt echter ook gewag van bronnen die zeggen dat hij 'nog lang niet klaar is' en dat 'het zelfvertrouwen dat hij uitstraalt niet geïnterpreteerd wordt als een vorm van arrogantie'.