Topkandidaat Vormer slaakt zucht: Dan staat er een vette kop op internet

Topkandidaat Vormer slaakt zucht: "Dan staat er een vette kop op internet"

08-02-2017 07:41

Woensdagavond wordt de Gouden Schoen uitgereikt, de prijs voor beste speler van het afgelopen jaar in de Belgische competitie. Ruud Vormer (28), die kampioen werd met Club Brugge, is volgens veel journalisten favoriet om met de trofee aan de haal te gaan. Vraagt blijft: waarom is de controleur geen optie voor het Nederlandse elftal?

Vormer zelf wordt een beetje moe van die terugkerende kwestie. "Ach, daar heb ik een keer iets over gezegd en dan weet je het wel. Dan staat er een vette kop op internet dat ik het ook allemaal niet snap", vertelt de oud-speler van Feyenoord, Roda JC en AZ aan het Algemeen Dagblad. 

"Kijk, mijn familie en vrienden beginnen er weleens over. En het zou mooi zijn als het ooit zover komt. Ik verwijt niemand iets. Ik ben er ook niet mee bezig. Ik ben wel blij dat iedereen zo positief is. Ik heb het in het verleden ook wel anders meegemaakt."

Hij doelt op zijn periode in De Kuip. "Ik speelde weinig, maar ook de middenvelders die na mij zijn aangetrokken hebben het moeilijk, hè. Dat de club nu bovenaan staat, is geweldig. Ik heb bij Club Brugge ervaren hoe het is om naar een titel toe te leven. Natuurlijk komt er straks stress bij kijken. Maar Kuyt, Botteghin, Elia, El Ahmadi en Van der Heijden, die raken niet meer in de war."