Mboyo maakt direct indruk bij Cercle: Wordt een leider bij ons

Mboyo maakt direct indruk bij Cercle: "Wordt een leider bij ons"

08-02-2017 07:24

Er werd met heel wat argwaan gekeken naar de transfer van Ilombé Mboyo naar Cercle Brugge. Wat zou die volgevreten vedette gaan uitspoken bij de Vereniging? Maar twee duels en twee goals later zijn ze bij Cercle al wild van hun nieuwste spits.

"Hoe lang is het geleden dat we nog zo'n goede spits in de ploeg hebben gehad?'', klinkt het bij een fan in het Nieuwsblad. "Eidur Gudjohnsen moet de laatste geweest zijn. Dat was ook zo'n vedette, maar die passen vreemd genoeg wel bij Cercle. Wij hebben een traditie als het aankomt op spitsen. Jelle Vossen, Tom De Sutter, Josip Weber, Eddie Krncevic, Kalusha Bwalya, ... Mboyo past zeker in dat rijtje."

Ook ploegmaat Benjamin Lambot ziet het wel zitten met de ex-speler van Genk en Gent "We verwachten veel van Pelé. We zullen hem rustig de tijd geven om zich te settelen, maar straks moet hij op en naast het veld één van de leiders worden. Met zijn sterke karakter zal het hem geen moeite kosten om de rest mee te trekken." Dat ziet ook assistent-trainer Johnny Nierynck. "Deze groep kan een jongen met karakter zeker gebruiken. Het moeten niet allemaal brave gasten zijn, hé."