Schrijvers wil leider worden bij Genk: Heb het laatste jaar stappen gezet

Schrijvers wil leider worden bij Genk: "Heb het laatste jaar stappen gezet"

07-02-2017 17:54
1

Dinsdagavond speelt KRC Genk tegen Waasland-Beveren. Een speciale wedstrijd voor Siebe Schrijvers, want de Genkenaar was voor nieuwjaar nog aan de slag op de Freethiel. Hij mag echter niet meespelen tegen zijn ex-club, want op het moment dat de match oorspronkelijk moest gespeeld worden, zat hij nog bij Beveren.

Schrijvers voelt zich opnieuw helemaal in zijn sas in de Luminus Arena. Dat zijn uitleenbeurt werd stopgezet, was helemaal geen verrassing. "Sowieso is het moeilijk om neen te zeggen als je moederclub je terugvraagt. Genk heeft me niet verplicht, maar denk dat ik voor mijn carrière de juiste keuze gemaakt heb", vertelde Schrijvers aan Het Laatste Nieuws.

De aanvaller is ervan overtuigd dat hij nu wel kan doorbreken bij Genk. "Ik heb het laatste jaar stappen gezet, die wil ik blijven zetten. Bij Waasland-Beveren ben ik volwassener geworden. Ik had er een belangrijke functie naast het veld als tweede aanvoerder. Ik was een leider in de kleedkamer. Zulke zaken zijn goed voor je carrière. Bij Racing Genk wil ik ook een leider worden."