Opmerkelijk: 'Vier seizoenen na Cercle Brugge lonkt nu Manchester City'

Opmerkelijk: 'Vier seizoenen na Cercle Brugge lonkt nu Manchester City'

07-02-2017 13:28

Het kan soms raar en héél snel lopen met een carrière. William Carvalho is daar een mooi voorbeeld van. De 24-jarige Portugees kwam in 2012 en 2013 nog voor Cercle Brugge uit en nu lonkt een miljoenentransfer naar Manchester City.

Carvalho doorliep de gehele jeugdopleiding van Sporting Lissabon en werd in januari 2012 vervolgens voor anderhalf jaar naar Cercle Brugge gestuurd om daar ervaring op te doen. De middenvelder keerde in de zomer van 2013 terug naar zijn moederclub. Sinds zijn rentree is een onbetwistbare basiskracht bij de Portugese topclub. Carvalho won bovendien als titularis de Europese titel met de nationale ploeg, het hoogtepunt uit zijn loopbaan.

Pep Guardiola is naar verluidt gecharmeerd van de 28-voudig international. Het Spaanse AS meldt dat Manchester City een bod aan het voorbereiden is. De geruchten worden sterker nu Carvalho zich heeft aangesloten bij Media Base Sports, het managementbureau van Guardiola's broer. Carvalho heeft naar schatting een waarde van dertig miljoen euro, dus zullen de Citizens een serieus bod moeten doen om hem weg te plukken uit Lissabon.