Broos denkt na over toekomst: ''Weet niet of zij nog aan mij denken''

Broos denkt na over toekomst: ''Weet niet of zij nog aan mij denken''

07-02-2017 11:56
1

Hugo Broos is sinds zondag een levende legende in Kameroen, nadat hij de Ontembare Leeuwen ten koste van Egypte (2-1) naar de eindzege in de Afrika Cup leidde. Broos probeert tussen alle feestvreugde door toch wat te bezinnen. Onze succesvolle landgenoot weet echter nog niet hoe zijn toekomst eruitziet.

"De toekomst voorspellen is heel moeilijk'', laat Broos weten aan Sporza. ''De kwalificatie voor het WK 2018 wordt heel moeilijk, we staan vier punten achter op Nigeria. De wedstrijden in september tegen Nigeria hier en uit worden van cruciaal belang. In 2019 wordt de Afrika Cup in Kameroen georganiseerd, maar of men dat nog met mij wil doen, weet ik niet. Mijn contract loopt af in februari 2018. Maar als ik de kans krijg, zou ik dat nog wel doen. Maar ik wil niet te ver vooruitkijken en genieten van deze schitterende overwinning."

Broos kwam met het prachtige succes in een select rijtje Belgische coaches terecht. De 64-jarige coach miste waardering in ons land, maar sluit een laatste job in de Jupiler Pro League niet uit. Al beseft hij ook dat zijn pensioen nadert. "Ik weet niet of Belgische clubs nog aan mij zullen denken, dat zien we wel. Ik sta open voor alles. Maar ik ga het ook geen jaren meer volhouden. Mijn carrière liep al stilaan naar het einde. Het zal eens moeten ophouden en het einde komt steeds dichter'', beseft Broos.