'Met Stanciu komt het niet meer goed, met Chipciu is het nooit goed gekomen'

'Met Stanciu komt het niet meer goed, met Chipciu is het nooit goed gekomen'

06-02-2017 23:01
4

Nicolae Stanciu werd met grote trom binnengehaald bij Anderlecht. De recordtransfer van paars-wit kon echter nog niet overtuigen. Bij Extra Time lijkt men de Roemeen, samen met landgenoot Alexandru Chipciu, helemaal opgegeven te hebben.

Anderlecht kon afgelopen vrijdag geen drie punten pakken tegen Sporting Lokeren. Het raakte niet verder dan een 0-0 gelijkspel. "Wat Anderlecht liet zien... die voorzetten", zucht Joos in Extra Time. "Het lag niet aan het veld, dat lag er goed bij."

Ook Stanciu en Chipciu konden niet overtuigen. "Vooral Stanciu komt niet meer goed. Hij heeft de explosiviteit of het karakter niet", zegt Joos, die daarna nog streng is voor de landgenoot van de nummer tien. "Chipciu is nooit goed gekomen", klinkt het.

Ook Jan Mulder zag het met lede ogen aan. "Het deed pijn aan de ogen. Vooral die Stanciu. We hebben allemaal tenminste één keer gezien dat die kan voetballen. Maar ik weet niet of ik tien miljoen zou betalen voor hem. Ik begrijp het niet." Joos vreest voor het verdere verloop van de competitie. "Ik geloof niet dat het in de Play-Offs ineens gaat lukken voor Stanciu. Dat zou een Godswonder zijn dan", aldus de analist.