Beerput geopend: Van Buyten en Renard deden elk transfers in eigen hoekje

Beerput geopend: "Van Buyten en Renard deden elk transfers in eigen hoekje"

06-02-2017 14:09
6

Na de 0-3-blamage tegen KV Kortrijk lijkt het seizoen van Standard Luik op een enorme deceptie uit te draaien. Met nog vijf speeldagen te gaan is Play-Off 1 verder weg dan ooit, terwijl de Luikenaars eerder al in de beker en in Europa werden geëlimineerd. Bovendien rommelt het serieus op bestuurlijk niveau.

Bij Sporza doet Peter Vandenbempt een stevig boekje open over de interne verhoudingen. Vooral Olivier Renard en Daniël Van Buyten, beiden verantwoordelijk op sportief vlak, zouden niet meer door één deur kunnen. "Standard gaat weer gebukt onder intriges tussen de sportieve bazen Van Buyten en Renard. Naar verluidt hebben de twee allebei in hun eigen hoekje wintertransfers gedaan", onthult Vandenbempt.

Game over voor Big Dan 
Een verdere samenwerking lijkt dan ook uit den boze. "Van Buyten is een aflopend verhaal", weet de journalist. "Maar hij heeft wel de halve staf naar Standard gehaald. Jankovic heeft een contract van 3 jaar. Zo simpel geraken ze niet van de coach af. Van Buyten is ook close met Christophe Henrotay. Dat is internationaal een vermaarde spelersmakelaar, die bevriend is met de voorzitter. Of beter: hij was dat."

"De voorzitter is de voorbije tijd toch niet zo blij met de rol van Henrotay in de transferdossiers. Hij was de laatste tijd zeer aanwezig op de acamedie. Henrotay zou jonge talenten benaderen en onder druk zetten om bij hem te tekenen", vervolgt Vandenbempt. "En dan heb je nog vader Witsel. Die runt ook een soort makelaarsbureau. Dat is allemaal heel ongezond. Die intriges wegen op de club. Het is een ongezonde en explosieve situatie. Straks kan Standard nog maar eens vanaf nul beginnen", eindigt hij somber.