Belgische middenmoter wees Dries Mertens af: Directeur blokkeerde de transfer

Belgische middenmoter wees Dries Mertens af: "Directeur blokkeerde de transfer"

06-02-2017 07:00

Voor Dries Mertens is dit seizoen het seizoen van de doorbraak in de Serie A. Als diepe spits heeft hij zich heruitvonden, hij is nu topschutter met 16 goals. Niet slecht voor iemand die ooit geweigerd werd bij ... STVV.

Ex-scout Mark Hendrikx onthult in Het Belang Van Limburg dat hij Mertens meermaals heeft aanbevolen bij de club. "Indertijd ben ik Mertens vaak gaan bekijken en heb ik hem zelfs aanbevolen bij STVV. Ook de rapporten van de andere scouts waren heel positief. Hij speelde bij de Nederlandse tweedeklasser AGOVV en kon voor een relatief beperkt bedrag weggehaald worden. Bovendien was onze scoutingscel ervan overtuigd dat hij iemand was waaraan we in de toekomst nog een mooie winst op konden maken."

De transfer sprong echter toch af. "Toenmalig algemeen directeur Sylvain Gielen blokkeerde de overgang omdat hij het geld niet wilde uitgeven of twijfelde. Jammer, want een jaar later vertrok hij naar Utrecht en werd hij snel onhaalbaar. Dat Mertens uiteindelijk dit niveau zou halen, hadden wij natuurlijk niet durven verwachten. Ik denk dat niemand dat had verwacht."