'Belgisch Kameroen' schrijft geschiedenis met vijfde winst van Afrika Cup

05-02-2017 21:57
1

Hugo Broos, Sébastien Siani en Collins Fai kunnen vieren. Kameroen heeft zondagavond de Afrika Cup gewonnen. Egypte werd in de finale van het toernooi met 2-1 verslagen. Grote man was Vincent Aboubakar, die in de laatste minuten de winnende treffer binnenschoot.

Egypte, dat de Afrika Cup in totaal zeven keer won en daarmee recordhouder is, begon het best aan de wedstrijd. In de 22e minuut werd het 1-0. Mohamed Elneny (Arsenal) scoorde op aangeven van AS Roma-vedette Mohamed Salah.

Pas na een uur kon Kameroen de score gelijktrekken. Invaller Nicolas N'Koulou, speler van Olympique Marseille, kopte de gelijkmaker tegen de touwen. De finale leek lange tijd uit te lopen op verlengingen, maar Besiktas-aanvaller Aboubakar, óók in het veld gebracht door bondscoach Hugo Broos, zorgde voor de beslissing. Hij nam een lange bal van Siani aan met zijn borst, passeerde een verdediger en volleyde met zijn rechter binnen.

Het is de vijfde keer in de geschiedenis dat Kameroen de Afrika Cup wint. Siani (KV Oostende) en Fai (Standard) speelden de hele wedstrijd.