Basisspeler Jordan Lukaku mag juichen met Lazio na indrukwekkende overwinning

05-02-2017 19:16

Lazio Roma heeft op de 23e speeldag in de Italiaanse Serie A stevig uitgehaald. De Romeinen wonnen met 2-6 op het veld van rode lantaarn Pescara. Jordan Lukaku kreeg zijn eerste basisplaats sinds 1 oktober 2016 bij Lazio.

Na een fel openingskwartier stond Lazio al 0-2 voor dankzij twee kopbaldoelpunten van Marco Parolo. De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen en vocht terug via treffers van Ahmed Benali en Gaston Brugman. Tussendoor miste Gianluca Caprari nog een strafschop voor Pescara.

Na de pauze was Pescara nier meer opgewassen tegen een ontketend Lazio. Parolo maakte nog eens twee doelpunten. Ciro Immobile en Baldé Keita legden de zware 2-6 eindstand vast. Lazio klimt dankzij deze driepunter naar de vierde plek in de Serie A.

Atalanta – Cagliari 2-0
Senna Miangue, door Inter uitgeleend aan Cagliari, mocht twintig minuten voor tijd invallen op bezoek bij Atalanta. Hij ging met zijn ploeg de boot in door twee vroege goals van Alejandro Gomez.

Chievo – Udinese (0-0)
Sven Kums moest opnieuw op de bank beginnen bij Udinese. Eén minuut voor affluiten mocht hij pas invallen. Udinese bleef steken op een scoreloos gelijkspel tegen Chievo, waar Samuel Bastien de hele wedstrijd op de bank bleef.