Betwistbaar doelpunt bezorgt Club Brugge nipte zege tegen Charleroi

05-02-2017 16:19
3

Club Brugge heeft zondagnamiddag met het kleinste verschil gewonnen van Charleroi. Na een zwakke wedstrijd in het Jan Breydelstadion zorgde Jelle Vossen voor de verlossing. Hij kon op aangeven van Wesley Moraes het enige doelpunt scoren te Charleroi.

De eerste helft leverde weinig spektakel op. Club eiste het balbezit op, maar botste op een compact blok van Charleroi. Het ontbrak de thuisploeg aan inspiratie. Hans Vanaken en Lior Refaelov zaten helemaal niet in de wedstrijd. Blauw-zwart ontsnapte zelfs aan een achterstand toen Chris Bedia van dichtbij meters over knalde.

Club kon geen enkele dreigen in de eerste helft en mocht blij zijn met een 0-0 ruststand. Trainer Michel Preud'homme greep meteen in en bracht Wesley Moraes in de ploeg. Meteen na de pauze kreeg Club enkele kansjes, maar het vizier van Vossen en Stefano Denswil was niet goed afgericht. Charleroi kreunde in de tweede helft en moest alle zeilen bijzetten.

Twintig minuten voor affluiten mocht de thuisploeg alsnog juichen. Vossen verschalkte Nicolas Penneteau in de korte hoek op aangeven van invaller Wesley. De herhaling toonde dat Vossen nipt buitenspel stond, maar dat werd niet opgemerkt door de arbitrage. De veer bij Charleroi was gebroken na het openingsdoelpunt.

Club-nieuwkomer Dorin Rotariu mocht nog invallen van Preud'homme. De flankspeler liet zich meteen opmerken met enkele leuke acties, maar scoren lukte niet meer in het Jan Breydelstadion. Dankzij deze nipte zege is Blauw-zwart opnieuw steviger leider in de Jupiler Pro League. Eerste achtervolger RSC Anderlecht volgt op drie punten.