Heeft Anderlecht overbodige transfer gedaan? Hij kan het eindelijk laten zien

Heeft Anderlecht overbodige transfer gedaan? "Hij kan het eindelijk laten zien"

05-02-2017 08:45
3

Simon Mignolet heeft er al een mooie carrière opzitten, maar alles is voor hem begonnen bij STVV. De Truienaar kwam daar tussen de palen nadat Frank Boeckx disciplinaire problemen kreeg. Mignolet heeft desondanks tonnen respect voor zijn ex-ploegmaat.

Boeckx was indertijd de eerste keuze bij STVV, maar na een nachtje stappen kreeg jong talent Mignolet een kans. Dat bleek een gouden zet, maar Mignolet kan nog steeds goed opschieten met Boeckx. Nieuwkomer Ruben Martinez gaat niet zomaar in de ploeg komen. "Ik ben heel blij voor hem. Frank is een toptalent, hij kan nu eindelijk laten zien wat hij altijd in zijn mars heeft gehad. Met de nationale ploeg trainden we vaak op Neerpede (het trainingscomplex van Anderlecht, red.). Het was altijd leuk hem terug te zien", vertelt Mignolet in Humo.

Mignolet spreekt altijd met liefde over zijn tijd bij STVV. Toch is een terugkeer aan het einde van zijn carrière geen zekerheid. "Dat zullen we nog wel zien. Zeven jaar weg zijn heeft twee kanten. We keren telkens graag terug, maar kun je – na zeven jaar op een eiland – nog terug om er élke dag te zijn?Mensen bewaren hun beste herinneringen vaak aan plaatsen waar ze op vakantie zijn geweest. Net omdat ze er niet wonen. Zoals het nu is, is naar huis gaan voor ons als op vakantie gaan."