Genk weer in de race om Play-Off 1 dankzij Spaans doelpunt en uitblinker Ryan

Genk weer in de race om Play-Off 1 dankzij Spaans doelpunt en uitblinker Ryan

04-02-2017 21:50

KRC Genk mag weer dromen van Play-Off 1 na een zege tegen Royal Excel Moeskroen. De Limburgers wonnen met het kleinste verschil van de Henegouwenaren, al was het een felbevochten zege.

Moeskroen begon het best aan de partij met enkele goede kansen. Mathew Ryan, die opnieuw in de basis stond, bewees echter zijn waarde met enkele knappe reddingen. Genk nam daarna de bovenhand in de partij tegen Moeskroen.

Het waren vooral de Spanjaarden Alejandro Pozuelo en José Naranjo die voor gevaar zorgden. Dar resulteerde voor rust ook in een doelpunt. Na een knappe actie maakte Naranjo zijn eerste voor de Limburgers.

Na rust duwde Genk het gaspedaal wat in. Sébastien Dewaest kreeg een goede kans, maar kon niet in doel besluiten. Ook Moeskroen kreeg nog een paar goede mogelijkheden. Een doelpunt volgde er echter niet. Genk kreeg nog enkele kansen, maar vergat te scoren. Dat gaf Moeskroen nog de kans om die gelijkmaker te scoren. Onder andere Farouk Miya kreeg nog een kans, al stuitte Moeskroen steeds op de Australische doelman van Genk.

Play-Off 1 in het vizier
Genk blijft steken op de achtste plek in de stand, maar mag stilaan weer dromen van Play-Off 1. Het telt nu 37 punten, dat is er één minder dan KV Mechelen en twee minder dan Gent, de nummer zes. Moeskroen blijft helemaal onderaan in het klassement staan. Het telt achttien punten, eentje minder dan Westerlo.