Rode Duivels on fire: Belgische spelers domineren de Premier League

Rode Duivels on fire: Belgische spelers domineren de Premier League

04-02-2017 21:18
1

De Premier League wordt steeds meer een competitie voor de Rode Duivels. Bij de uitblinkers behoren steevast ook enkele landgenoten. Ook dit seizoen zijn het de Rode Duivels die tot de smaakmakers van de competitie behoren.

Romelu Lukaku was zaterdag in goede doen bij Everton. In de 6-3 overwinning scoorde hij maar liefst vier keer. Daardoor staat hij op de eerste plek in de topschuttersstand. Hij scoorde er al zestien, ééntje meer dan Diego Costa. Eden Hazard en Christian Benteke staan op nummer negen en tien met respectievelijk tien en negen doelpunten.

Onze Rode Duivels zorgen niet enkel voor goals, maar ook voor assists. Kevin De Bruyne was bij Man City al goed voor negen assists, daarmee staat ook hij op nummer één. De beste doelman in de Premier League dit seizoen is ongetwijfeld Thibaut Courtois. Chelsea kon al dertien keer de netten schoon houden. Dat heeft het (groten)deels te danken aan Courtois. Tottenham, met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, staat op de tweede plek. Het hield de netten al elf keer schoon.