Lukaku beleeft topnamiddag: 4 doelpunten tegen Bournemouth!

04-02-2017 17:55

Everton is Manchester United tot op twee punten genaderd op de Premier League-ranglijst. The Toffees wonnen zaterdagmiddag in eigen huis van Bournemouth: 6-3. De crisis bij Liverpool duurt ondertussen voort. Op bezoek bij laagvlieger Hull City werd er met 2-0 verloren.

Everton beleefde een droomstart tegen Bournemouth. Topscorer Romelu Lukaku tekende na 31 seconden voor de 1-0. Binnen het halfuur maakten James McCarthy en nogmaals Lukaku er zelfs 3-0 van. Everton zat op rozen, maar de gasten knokten zich terug. Joshua King scoorde in de 59e en de 70e minuut.

De overwinning kwam uiteindelijk niet in gevaar voor de nummer zeven van de ranglijst. In de 83e minuut voltooide Lukaku zijn hattrick en in de absolute slotfase voegde de Rode Duivel er zelfs een vierde treffer aan toe. Harry Arter (Bournemouth) en Ross Barkley (Everton) scoorden ook nog.

Liverpool blijft onthutsend slecht presteren in 2017. De formatie van Jürgen Klopp won dit kalenderjaar pas één keer - nota bene tegen het bescheiden Plymouth Argyle. Zaterdag ging het helemaal mis tegen Hull City. Alfred N'Diaye en Oumar Niasse scoorden.

Het kwakkelende Sunderland beleefde een fantastische middag tegen Crystal Palace. In Londen werd het liefst 4-0 voor de laagvlieger. Die score was al in de rust bereikt. Jermain Defoe scoorde twee keer. Patrick van Aanholt stond negentig minuten in het veld tegen zijn oude ploeg. Sunderland staat nu in punten (19) gelijk met Palace.