Courtois loopt niet hoog op met Guardiola: Ik heb medelijden met Claudio Bravo

Courtois loopt niet hoog op met Guardiola: "Ik heb medelijden met Claudio Bravo"

04-02-2017 13:36

Terwijl Chelsea FC door de Premier League dendert, zit Manchester City al enkele weken in een serieuze dip. Pep Guardiola lijkt het maar niet op de rails te krijgen. Thibaut Courtois vindt dat de Spanjaard daar zelf voor verantwoordelijk is, vooral wat betreft het spel van achteruit.

"Ik heb medelijden met Claudio Bravo", verwijst Courtois naar de City-doelma in The Times. "Hij was een zeer goede doelman voor Barcelona en Chili, maar nu staat hij onder veel druk en mist hij vertrouwen. Op een gegeven moment heb je het gevoel dat elk schot een goal zal zijn. Vorig seizoen, toen ik zelf veel tegentreffers slikte, vrat ik mezelf op."

Courtois heeft alvast een tip voor Guardiola. "Het is positief wanneer een keeper goed is met zijn voeten, maar het is belangrijker dat hij goed is met zijn handen en reddingen maakt. Wij voetballen ook uit van achteruit, maar als ik zie dat er hoge druk komt, speel ik een lange bal naar Alonso, Moses of Diego (Costa, nvdr.). City zal zelfs dan blijven proberen uitvoetballen, wat erg riskant is", besluit de nationale nummer één.