'Ingrijpende wijziging op komst, gesprekken over afschaffing halvering punten'

'Ingrijpende wijziging op komst, gesprekken over afschaffing halvering punten'

04-02-2017 07:00
5

De puntenhalvering voor Play-Off 1 is zijn einde nabij. Topclubs Club Brugge en Anderlecht willen ervan af. Ook de 'kleine' clubs springen nu mee op de kar.

Het Nieuwsblad meldt dat er momenteel discussie wordt gevoerd over de Play-Offs. Binnen de Pro League denkt men eraan om de halvering van de punten af te schaffen. Vooral Anderlecht en Club Brugge zouden voorstander zijn om het af te schaffen. AA Gent is minder uitgesproken, samen met Genk.

Ook de kleinere clubs zouden van de puntenhalvering af willen. Zo moeten grote clubs die op bezoek komen weer interesse tonen in wedstrijden tegen kleinere ploegen. Dat zou ook weer voor meer belangstelling van het publiek moeten zorgen.

"Het is puur sportief niet juist en dat is voor ons het belangrijkste criterium", klinkt het bij Club Brugge en Anderlecht. Voor een hervorming van de competitie is er een meerderheid van tachtig procent nodig. De G5 hebben drie stemmen per club, de K11 (andere eersteklassers) twee stemmen per club. De ploegen uit 1B hebben er elk één.