Mboyo schenkt Cercle Brugge in extremis nog de drie punten tegen Lommel

03-02-2017 22:50

Ilombe Mboyo heeft andermaal zijn waarde bewezen voor Cercle Brugge. Op bezoek bij Lommel United had de Vereniging had moeilijk. In extremis kon Mboyo de ploeg nog de drie punten schenken. Hij scoorde in de laatste minuut de verlossende 0-1.

Lommel United is dan wel bezig aan een bijzonder slecht seizoen, het begon wel het best aan de partij. Sam Valcke kon ei zo na de openingsgoal scoren tegen zijn ex-ploeg Cercle Brugge. Hij besloot echter naast doel en blesseerde zich hierbij. Cercle Brugge, dat de slechtste uitploeg is van Eerste Klasse B, kon amper een vuist maken tegen de Limburgers.

Na de pauze kwam Cercle Brugge toch nog opzetten. Lommel-doelman Nigel Bertrams werd aan het werd gezet door Tomislav Kis. Het bleef echter 0-0. Niet veel later kreeg Kis opnieuw een goede kans op de openingsgoal. De keeper, paal en de Lommel-verdediging beslisten er anders over. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Mboyo zijn kans. Die bedankte door te scoren, maar wel vanuit buitenspel. Het doelpunt werd toch goedgekeurd.

Voor Mboyo was het zijn tweede doelpunt voor Cercle. Hij scoorde eerder al tegen Roeselare (2-2). Door de wint komt Cercle Brugge nu tot op vier punten te staan van nummer vier Tubeke, dat zaterdagavond naar Lierse trekt.