Werkweigeraar vraagt en krijgt vergiffenis: weer opgenomen in wedstrijdkern

Werkweigeraar vraagt en krijgt vergiffenis: weer opgenomen in wedstrijdkern

03-02-2017 18:38

Consternatie bij KAS Eupen ruim een week geleden: plots kwam sterspeler Henry Onyekuru niet meer opdagen. De Nigeriaan probeerde op die manier een transfer te forceren. Dat kwam er uiteindelijk echter niet van, waardoor Onyekuru nu niet anders kon dan zich te excuseren. Dat loont.

Het Nieuwsblad weet dat de flankaanvaller zich deze vrijdag moest verontschuldigen ten aanzien van de volledige spelersgroep. In de Oostkantons is men echter vergevingsgezind: Onyekuru behoort alweer tot de selectie voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren. De winnaar van die partij zou een uitstekende zaak doen in de degradatiestrijd.

Hoe dan ook zou de terugkeer van Onyekuru Eupen een enorme boost kunnen geven. De 19-jarige winger is namelijk dé ster van de Panda's. Met tien doelpunten en vier assists weet hij aan zijn soms onnavolgbare dribbels heel wat efficiëntie te koppelen. Zowat alle Belgische topclubs noteerden zijn naam dan ook al in hun scoutingsboekjes. Een eventuele transfer zal echter pas ten vroegste voor volgende zomer zijn.