Ex-Genkenaar deelt flinke sneer uit: Ik doe geen Bailey-streken

Ex-Genkenaar deelt flinke sneer uit: "Ik doe geen Bailey-streken"

03-02-2017 09:15

De transfer van Leon Bailey deed deze winter veel stof opwaaien. Racing Genk wilde hem houden tot de zomer, maar zijn entourage zette zoveel druk dat dat onmogelijk werd. Dat ziet Stef Peeters zichzelf niet meteen doen.

Peeters is dit seizoen een absolute sterkhouder bij STVV, vooral zijn passing boezemt de tegenstander angst in. Hij is dan ook niet voor niets de assistkoning van de Jupiler Pro League. "Vorig jaar haalde ik bij MVV elf goals en elf assists, ik ben blij dat ik die lijn kon doortrekken. Ik had me er ook niet aan verwacht. Toen ik bij STVV tekende, was mijn eerste doel om zoveel mogelijk minuten te maken, om te wennen aan eerste klasse. Terwijl ik al bijna alles heb gespeeld", aldus Peeters in Het Laatste Nieuws.

Nochtans werd Peeters ooit te licht bevonden bij Racing Genk, vandaar zijn verhuis naar Nederland. Zijn uitleenbeurt aan Sparta was de ommekeer. "Achteraf bekeken was dat de beste keuze die ik kon maken, want ze haalde me uit m'n comfortzone. Plots moest ik het alleen doen in Rotterdam. Ik heb er voor mezelf leren opkomen, want als je niks zegt, lopen ze er zó over je heen. De straatmentaliteit was er heel fel aanwezig, het was ieder voor zich. Elke training weer was het vechten. Toen ik nadien bij MVV tekende, een rustige club zoals STVV, zegden ze: amai, jij hebt wel een grote mond."

Aan een transfer denkt Peeters nog niet. "Ik vind het veel te vroeg om al te vertrekken en ik zou zeker geen Leon Bailey-streken uithalen. Misschien trek ik op een dag wel naar het buitenland, maar zo lang ik het niveau in België niet ontgroei, is dat totaal niet nodig. In België zijn er genoeg mooie clubs en woon ik dichtbij mijn vrienden en familie. Dat is ook belangrijk. Ik kan de fans van STVV geruststellen: ik blijf zeker nog een halfjaar hier, wie weet zelfs nog 2,5 jaar."