Vanhaezebrouck kordaat: Wij hebben Club Brugge terug groot gemaakt

  Vanhaezebrouck kordaat: "Wij hebben Club Brugge terug groot gemaakt"

  vrijdag 3 februari 2017 om 07:15

  Hein Vanhaezebrouck wikt en weegt in Het Laatste Nieuws de kandidaten voor Trainer Van Het Jaar. Uiteraard komt ook Michel Preud'homme aan bod, hij werd met Club Brugge tenslotte kampioen. Vanhaezebrouck weet dat het keerpunt kwam tegen AA Gent.

  Vanhaezebrouck denkt in ieder geval dat Preud'homme de topfavoriet is. "Hij heeft in 2016 Club Brugge voor het eerst in 11 jaar weer kampioen gemaakt, plus de bekerfinale bereikt. Of Preud'homme het bewijs is dat je ook op een andere manier dan de mijne succes kan halen? Ach, daar zijn voorbeelden genoeg van. Denk maar aan Guardiola en Mourinho. Dát zijn pas twee extremen."

  Ook al gaan de twee coaches vaak in de clinch, eigenlijk is hun aanpak vrij identiek. "Wij leunen ook veel dichter tegen elkaar aan dan velen denken. Het verschil tussen Preud'homme en ik zit in de benadering van het voetbal. Ik wil zo veel mogelijk de bal, terwijl hij dat niet belangrijk vindt. Maar onze manier van werken, die is hetzelfde. We streven beiden professionalisme na. Al is Preud'homme wellicht nog maniakaler dan ik."

  AA Gent heeft volgens Vanhaezebrouck de weg naar de titel klaargemaakt voor Club. "Ik heb een jaar geleden één grote verandering vastgesteld bij Club. Na hun zege tegen ons kwam het geloof er bij hen in. Ik blijf erbij dat wij Club weer groot gemaakt hebben, want voorheen geloofden zij niet dat ze ons opzij konden zetten."

  Plaats een reactie

  Hyperdrive +424
  vrijdag 3 februari 2017 om 09:06
  Van Haezebroeck krijgt trekjes van Van Gaal.
  Niet aangenaam.

  Karrikatuur.
  Vind ik leuk
  Buffalo +0
  woensdag 1 maart 2017 om 13:20
  In Gent willen we mooi voetbal zien en in Brugge zien ze liever werkvoetbal.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Vanhaezebrouck kordaat: "Wij hebben Club Brugge terug groot gemaakt"