'Blessure bijzonder ernstig, Proto vreest voor einde carrière'

'Blessure bijzonder ernstig, Proto vreest voor einde carrière'

03-02-2017 07:00
4

Silvio Proto is deze week hervallen in zijn knieblessure die hem al sinds november aan de kant houdt. Na een sprong op training voelde hij een felle pijnscheut. Een nieuwe operatie behoort tot de mogelijkheden, maar dan komt het einde van zijn carrière heel dichtbij.

De grote vrees bij KV OOstende is nu dat de achterste kruisband van zijn knie beschadigd is. Als die kruisband geopereerd moet worden is Proto minstens negen maanden out, maar vaak betekent het ook het einde van een voetbalcarrière. Proto is bovendien een doelman die het moet hebben van zijn snelheid en sprongkracht, terugkomen op hetzelfde niveau wordt bijzonder moeilijk.

De 33-jarige wist kennelijk meteen hoe laat het was en reageerde bijzonder emotioneel. Na zijn eerdere blessure aan de kruisbanden in november deed hij alles om een chirurgische ingreep te vermijden. Door een revalidatieschema van Lieven Maesschalck kwam hij er zonder operatie terug bovenop, hij wilde over twee weken opnieuw spelen. Deze nieuwe tegenslag komt dan ook bijzonder hard aan.