Anderlecht-jonkie kan niet wachten op debuut: Veel successen halen

Anderlecht-jonkie kan niet wachten op debuut: "Veel successen halen"

02-02-2017 23:52

Wout Faes is blij met zijn overstap naar sc Heerenveen. De achttienjarige verdediger komt op huurbasis over van Anderlecht, waar hij geen zicht had op speelminuten.

"Ik ben heel blij met deze kans, want het is een mooie club die vierde staat in de Eredivisie", vertelt hij tegen Heerenveen TV. "Dat is toch erg hoog. Ik hoop veel toe te kunnen voegen en zelf ook veel ervaring op te doen. Ik ben een fysiek sterke speler. Ben ook redelijk groot, waardoor in de kopduels m'n mannetje sta. Ik ben ook een leider, dat is ook m'n grootste kwaliteit. Dat is ook wat ze zochten. Ik hoop de ploeg veel bij te kunnen brengen en samen veel successen te behalen."

Faes wil bij Heerenveen eindelijk wat speelminuten vergaren. "Bij Anderlecht trainde ik vast met de A-selectie, maar ik voelde dat ik daar m'n kans niet ging krijgen", zegt Faes. "Ik kreeg de kans bij Heerenveen. Die heb ik direct gegrepen en ben direct komen praten. We zijn er daarna uitgekomen."

Wat weet hij van Heerenveen? "Ik weet dat het in Friesland ligt, in het hoge Noorden. Het wordt een beetje kouder, dat heb ik ook gemerkt. Ik weet dat het een mooie club is, die graag met jonge jongens werkt. Dat is een groot voordeel voor mij. Ze hebben ook in de Champions League gespeeld. Het is een club met traditie", besluit hij.