Broos profiteert van Ghanees geklungel en mag zich opmaken voor Afrikaanse finale

02-02-2017 21:59
2

De finale van de Afrika Cup gaat tussen Kameroen en Egypte. Donderdagavond won Kameroen met 2-0 van Ghana. Michael Ngadeu-Ngadjui tekende in de tweede helft van de halve finale voor het enige doelpunt.

Bij Ghana stond Frank Acheampong in de basis. Ook bekende namen zoals Christian Atsu (Newcastle United, ex-Vitesse), Jordan en André Ayew en Leicester City-speler Daniel Amartey mee. Het was echter het Kameroen van Broos en Sébastien Siani die zich kwalificeerden voor de finale.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel in de 72e minuut. Een vrije trap werd in het strafschopgebied van Ghana geslingerd en de klungelende verdedigers slaagden er niet in om de bal weg te werken. Ngadeu-Ngadjui, in het dagelijks leven speler van Sparta Praag, werkte bij de tweede paal binnen. Uit een counter werd het in blessuretijd zelfs nog 2-0. Christian Bassogog scoorde.

Zaterdag staat eerst de strijd om het zilver op het programma. Ghana speelt daarin tegen Burkina Faso, dat woensdag na strafschoppen verloor van Egypte. Zondagavond volgt de eindstrijd.