'Dolberg zeer gewild in de top: zeven grootmachten hebben interesse in Ajax-spits'

'Dolberg zeer gewild in de top: zeven grootmachten hebben interesse in Ajax-spits'

02-02-2017 15:56
2

Zeven Europese topclubs hebben geïnformeerd naar de diensten van Kasper Dolberg, de 19-jarige sensatie van Ajax. Dat meldt Mundo Deportivo donderdag in Spanje.

Naast FC Barcelona hebben Borussia Dortmund, Manchester City, Everton, Juventus, AC Milan en Manchester United - op aandringen van José Mourinho - hun interesse kenbaar gemaakt bij het management van de jonge Deense spits. Barcelona wordt steeds serieuzer voor Dolberg, die dit seizoen zijn grote doorbraak in Amsterdam beleeft. Trainer Luis Enrique is al druk bezig met de voorbereidingen voor volgend seizoen en wil zijn ploeg in de zomer gaan versterken met een nieuwe aanvaller. De club overweegt snel zaken te doen met Ajax, omdat hij nu goedkoper is dan aan het einde van het seizoen.

Barcelona heeft volgens Mundo Deportivo nog altijd een goede relatie met directeur voetbalzaken Marc Overmars, die zijn medewerking verleende aan de Catalaanse club toen het een kijkje wilde nemen bij de faciliteiten. En ook bij de transfer van doelman Jasper Cillessen waren er heel soepele contacten tussen Overmars en zijn collega's in Spanje.