Kevin De Bruyne kan prachtige statistieken voorleggen na 50 PL-wedstrijden

Kevin De Bruyne kan prachtige statistieken voorleggen na 50 PL-wedstrijden

01-02-2017 23:37

Kevin De Bruyne heeft woensdagavond met Manchester City zwaar uitgehaald. The Citizens wonnen met 0-4 op het veld van West Ham. Rode Duivel De Bruyne speelde zijn 50 competitiewedstrijd in de Premier League en kan mooie statistieken voorleggen.

De middenvelder scoorde zijn elfde competitiegoal in Engeland. Daarnaast gaf De Bruyne nog eens negentien assists. Dat zijn best mooie cijfers, zeker als we vergelijken met een paar andere topspelers. Alexis Sanchez (Arsenal) scoorde 24 doelpunten en gaf negen assists tijdens zijn eerste 50 wedstrijden.

Juan Mata kwam aan dertien doelpunten en negentien assists. Eden Hazard liet tijdens zijn eerste vijftig wedstrijden vijftien doelpunten en vijftien assists optekenen. Ondanks de grote inbreng van De Bruyne mag speelt City geen rol van betekenis in de titelstrijd in de Premier League.

Chelsea staat momenteel dertien punten voor City, al heeft de club van Pep Guardiola een wedstrijd minder gespeeld. Komende zondag gaat De Bruyne met zijn club op zoek naar een nieuwe driepunter tegen Swansea City.