'Het moet nu gebeuren, anders is het seizoen van Genk mislukt'

'Het moet nu gebeuren, anders is het seizoen van Genk mislukt'

01-02-2017 19:50
2

Genk heeft een rumoerige transferperiode achter de rug. Het zag sterkhouders vertrekken, maar haalde ook enkele nieuwe namen. Sporza-journalist Bert Sterckx vreest toch nog voor het verdere verloop van de competitie.

Genk is verzwakt uit de transferperiode gekomen, zeker op korte termijn", zegt hij op Sporza. "Het mist heel wat spelers: Marco Bizot en Nikolaos Karelis zijn lange tijd out, Mbwana Samatta is nu ook uitgevallen, Thomas Buffel is er door omstandigheden al een paar weken niet bij, Wilfred Ndidi is vertrokken en die liep voor twee en de klasse van Leon Bailey kennen we", soms hij op.

Sterckx vreest dat dat teveel van het goede is. "Dat zijn zes basisspelers die er niet meer bij zijn, ofwel een halve ploeg die vervangen moet worden. Als vervangers haalde Genk onder meer Jean-Paul Boëtius, José Naranjo en Mathew Ryan. Jongens die weinig gespeeld hebben en die misschien op revanche uit zijn", klinkt het.

De Limburgers haalden ook nog een pak jonge spelers. "Pierre Zebli en Berge zijn dan weer nog heel jong. Soms pakt dat goed uit, zoals met Ndidi, maar het zal niet altijd lukken met die jonge kerels. Iedereen heeft een inloopperiode nodig. Terwijl het nu wel moet gebeuren. Anders is het én geen bekerfinale én geen Play-Off 1 voor Genk. Dan is het seizoen, ondanks het mooie Europese parcours, mislukt", aldus Sterckx.