Zo overhaalde Dury Meité: 'Ik geloof in je, maar wat wil je zelf?

Zo overhaalde Dury Meité: "'Ik geloof in je, maar wat wil je zelf?"

01-02-2017 17:43

Soualiho Meité maakt al het hele seizoen indruk op het middenveld van Zulte Waregem. De West-Vlamingen huren de middenvelder van het Franse Lille OSC. Trainer Francky Dury kende de middenvelder toen hij destijds zelf met Lille onderhandelde.

"Ooit onderhandelde ik met Lille om daar trainer te worden, toen ze die jongen overnamen van Auxerre voor 2,7 miljoen euro. Hij was amper achttien jaar. Hij kon daar de verwachtingen niet waarmaken, maar hij bleef in mijn hoofd", aldus Dury in Sport/Voetbalmagazine. "Ik ging met 'm praten, zeven kilo te zwaar."

Dus moest Dury hem voor zich winnen. "Ik zei: 'Ik geloof in je, maar wat wil je zelf?'. Ik legde hem een wit vel voor. 'Schrijf maar op.' Hij pakte de pen: 'Ik wil naar Manchester United.' 'Oké,' zei ik, 'ik geef je anderhalf jaar de tijd.' Je kunt gaan lachen, maar die jongen was onderdeel van zijn eigen plan geworden. Af en toe hadden we een probleempje, maar dan hoefde ik alleen maar dat papier er bij te pakken."

Ondertussen groeide Meité uit tot één van de beste en meest gegeerde spelers van de Jupiler Pro League. En dat begon allemaal met een wit vel papier.