Stanciu 30 miljoen euro waard? 'Niet te hard van stapel lopen'

Stanciu 30 miljoen euro waard? 'Niet te hard van stapel lopen'

01-02-2017 16:00
4

Nicolae Stanciu kon zijn gigantische transfersom nog niet helemaal rechtvaardigen tot dusver, hoewel hij er de laatste weken lijkt door te komen. Zijn manager gooide desondanks wat olie op het vuur door te stellen dat de Roemeen voor 30 miljoen euro zal verkocht worden. Rudi Verkempinck, de Belgische assistent-bondscoach van Roemenië, vindt dat overdreven.

Stanciu moet niet te hard van stapel lopen, vindt onze landgenoot. "‘Anderlecht de titel bezorgen is de meest realistische ambitie op dit moment. Over de rest moeten we voorlopig zwijgen", stelt hij in Sport/Voetbalmagazine. Zo fluit hij de makelaar van de spelmaker terug, die stelde dat Stanciu volgende zomer al 30 miljoen euro zal opleveren.

Stanciu haalt op dit moment nog niet het niveau van de absolute toppers, stelt ook hij vast. "Met Roemenië hebben we in november van Polen verloren met 3-0. Wat ik van Robert Lewandowski zag – zijn snelheid van denken en handelen – was wereldtop. Daar zit Stanciu bijlange niet aan, maar hij heeft nog tijd zat om zich te ontwikkelen. En daarvoor moet hij veel topwedstrijden spelen."

Lees ook: VP EXCLUSIEF: "Club Brugge contacteerde mij al in juli voor Rotariu"