'Eupen kan volgende zomer lucratieve deal sluiten'

'Eupen kan volgende zomer lucratieve deal sluiten'

01-02-2017 15:08

De voorbije dagen was er bij Eupen veel te doen om Henry Onyekuru, die probeerde een transfer af te dwingen door zijn kat te sturen. Ook Mamadou Sylla zou op buitenlandse interesse rekenen. Eupen kan interessante zaken doen.

Net als Onyekuru heeft Sylla tien doelpunten gescoord bij de Panda's. Eupen huurt de 22-jarige aanvaller van het Spaanse Espanyol voor een som van 200.000 euro en beschikt over een aankoopoptie. De club uit de Oostkantons is geneigd om die te lichten, hoewel ze 2,5 miljoen euro bedraagt.

Een stevig bedrag, maar bij Eupen zijn ze ervan op de hoogte dat Sylla meteen met winst kan verkocht worden. Volgens L'Avenir staan de club in de rij voor de Guineeër. KRC Genk zou alvast 3,5 miljoen euro veil hebben, maar het is vooral de belangstelling uit Rusland die Eupen veel geld kan opleveren. CSKA Moskou zou maar liefst 6,5 miljoen euro willen betalen voor Sylla.

Ondertussen blijft het onduidelijk wat er met Onyekuru moet gebeuren. Hij maakte zich onmogelijk bij het bestuur van Eupen.