Mboyo brengt duidelijkheid: Genk betaalde destijds 4,9 miljoen euro voor mij

Mboyo brengt duidelijkheid: "Genk betaalde destijds 4,9 miljoen euro voor mij"

01-02-2017 12:35

Ilombé 'Petit Pele' Mboyo was ooit de nieuwe vedette van het Belgische voetbal, maar na een dispuut met KRC Genk vertrok hij naar FC Sion, waar hij in anderhalf jaar geen enkele match speelde. Na vele blessures is hij eindelijk fit en zoek hij bij Cercle Brugge opnieuw het voetbalgeluk. Hij blikt nog even terug op zijn periode bij de Limburgers.

Mboyo stond destijds lang in de belangstelling van Anderlecht en Norwich, maar uiteindelijk was het Genk dat hem haalde. Voor vier miljoen euro, werd altijd gezegd. "Men spreekt inderdaad altijd van vier miljoen euro, maar het was eigenlijk 4,9 miljoen", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine. "Dat maakte het voor mij ook niet gemakkelijk, want er werd altijd naar dat bedrag verwezen." Mboyo is tot op heden de duurste transfer tussen twee Belgische clubs.

De gemiste overgang naar paars-wit viel hem destijds zwaar: "Anderlecht vroeg of het in schijven mocht betalen, maar Gent wilde daar niet van weten. Ik voelde dat het scheef zat tussen de twee besturen en had de indruk dat Gent me liever niet naar Brussel zag vertrekken. Ik was daar kwaad om. Ik ben me dan gaan gedragen alsof ik een speler van Anderlecht was, terwijl ik nog bij Gent zat", aldus Mboyo.

Lees ook: Mboyo heeft opvallend nieuws over vriend Vanden Borre: ''Manifest onwaar''
               Mboyo haalt uit naar supporters van Genk: ''Dat gebeurde nooit''