Eén nieuwkomer van Genk mag Europees voetbal vergeten

Eén nieuwkomer van Genk mag Europees voetbal vergeten

01-02-2017 11:40
1

Woensdag moet Genk-coach Albert Stuivenberg zijn vernieuwde spelerslijst indienen voor de verdere Europa Leaguecampagne. Met de vele nieuwkomers worden de plaatsen bij de Limburgers heel duur. Stuivenberg zal één nieuwkomer zeker moeten teleurstellen, dat weet Het Belang van Limburg.

KRC Genk heeft zich laten opmerken deze winterperiode. Met enkele lucratieve uitgaande transfers en veel nieuwkomers was Genk opnieuw heel actief op de transfermarkt. Die bredere kern bezorgt coach Albert Stuivenberg kopzorgen. Want Genk heeft vier mogelijkheden om drie plaatsen in zijn Europese selectie op te vullen.

Volgens het UEFA-regelement mag Genk in zijn vernieuwde spelerslijst drie nieuwe namen invullen. Maar omdat doelman Marco Bizot een langdurige blessure (meer dan 30 dagen) heeft opgelopen, zal UEFA Mathew Ryan als vierde speler aanvaarden. Dat wil zeggen dat de Nederlandse coach met Schrijvers, Berge, Zebli en Boëtius keuze heeft uit vier spelers voor slechts drie plaatsen.

Nieuwkomer José Naranjo is zeker niet speelgerechtigd. Hij kwam dit seizoen voor Celta de Vigo al in actie in de Europa League. Woensdagavond moet Stuivenberg de knoop doorhakken. Genk neemt het in de zestiende finales op tegen de Roemeense kampioen Astra Giurgiu.