OFFICIEEL: Anderlecht koos niet voor hem, maar doelman vindt toch nieuwe club

OFFICIEEL: Anderlecht koos niet voor hem, maar doelman vindt toch nieuwe club

31-01-2017 20:00
1

Anderlecht zocht deze transfermercato druk naar een nieuwe doelman. Salvatore Sirigu was serieus in beeld, maar op verzoek van coach René Weiler viel de keuze op de onbekende Spanjaard Rubén. Sirigu heeft vlak voor de deadline alsnog een transfer gekregen. 

De Italiaanse doelman (30) maakt het seizoen op huurbasis af bij Osasuna, een laagvlieger in de Primera División. Sirigu keepte in de eerste seizoenshelft voor Sevilla, maar dat liep uit op een fiasco. In totaal speelde hij op huurbasis drie wedstrijden voor de club uit Andalusië.

PSG heeft de uitzichtloze situatie van Sirigu in Sevilla opgelost door zaken te doen met Osasuna. De club uit Pamplona staat halverwege het seizoen op de negentiende plek en wacht een strijd tegen degradatie. Slechts één van de twintig competitiewedstrijden werd dit seizoen gewonnen door Osasuna.

Sirigu staat sinds 2011 onder contract bij PSG en is zeventienvoudig international van Italië. De club van Thomas Meunier liet eerder op de dinsdag ook Jesé Rodriguez van PSG naar Spanje gaan.