OFFICIEEL: Genk presenteert de vervanger van Bailey

OFFICIEEL: Genk presenteert de vervanger van Bailey

31-01-2017 18:55

Jean-Paul Boëtius is de nieuwste aanwinst van Racing Genk. De Nederlandse flankspeler komt per direct over van het Zwitserse Basel. De 22-jarige Boëtius moet bij de Limburgers het vertrek van smaakmaker Leon Bailey opvangen. 

Genk wilde snel handelen na het vertrek van Bailey, die naar Bayer Leverkusen trok. Het werd al vroeg duidelijk dat Boëtius bovenaan het verlanglijstje stond. Boëtius werd dinsdagmiddag al gespot bij de Luminus Arena in het gezelschap van sportief directeur Dimitri De Condé. Het leek een kwestie van tijd voordat de transfer officieel zou worden aangekondigd. Dinsdagavond was deze gebeurtenis dan ook een feit.

De Limburgers melden via de clubsite dat Boëtius tot het einde van het seizoen wordt gehuurd met een optie tot koop. Boëtius is een snelle en technische buitenspeler die de jeugdopleiding van Feyenoord doorliep en daar ook zijn grote doorbraak beleefde. Na een mindere periode trok hij naar Zwitserland, maar door blessures kwam hij daar nauwelijks aan spelen toe. Genk-coach Albert Stuivenberg hoopt hem weer op het oude niveau te krijgen. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke periodes bij de Nederlandse jeugdselecties.