Chinezen willen miljoenen betalen voor cultspits: Nooit meer werken

Chinezen willen miljoenen betalen voor cultspits: "Nooit meer werken"

31-01-2017 17:17

Cultspits Kevin van Veen kan een lucratieve transfer naar China maken. Henan Jianye FC heeft miljoenen euro's geboden op de aanvaller van Scunthorpe United, maar zijn werkgever weigert vooralsnog mee te werken. Een eerste bod is afgewezen. 

Scunthorpe weigerde een aanbieding van ongeveer vijf miljoen euro te accepteren. "Maar dat is volgens mij alleen maar om er nog meer uit te halen", reageert Van Veen (25) in gesprek met FOX Sports. De oud-speler van FC Oss en SC Cambuur wil dolgraag verkassen naar het Verre Oosten. 

"Het is waar, dit is echt ongelooflijk. Ik kan daar zoveel verdienen, dan hoef ik later nooit meer te werken. Echt once in a lifetime." Hij hoopt vurig op een deal tussen zijn club en de Chinezen. "Als dat gebeurt, dan ga ik er helemaal voor. Het zou erg dom zijn om het niet te doen. Echt ongelooflijk."

Van Veen - tot een paar jaar geleden nog stukadoor - maakte in het seizoen 2014/15 24 doelpunten in twintig Jupiler League-duels namens Oss. Het leverde hem een transfer op naar Scunthorpe, dat actief is op het derde niveau van Engeland.