OFFICIEEL: FC Porto leent Bolat al voor de vijfde keer uit

OFFICIEEL: FC Porto leent Bolat al voor de vijfde keer uit

31-01-2017 14:44

Sinan Bolat heeft weer een nieuwe ploeg gevonden. De ex-doelman van Racing Genk, Standard en Club Brugge wordt door FC Porto voor de vijfde keer uitgeleend. Dit keer gaat de Turk aan de slag bij FC Arouca.

Arouca is de nummer elf uit de hoogste afdeling van Portugal en werd vrijdag al in verband gebracht met Bolat. De deal is nu door Arouca ook officieel bekendgemaakt via Facebook. Bolat hoopt bij de middenmotor zijn loopbaan weer te lanceren, nadat hij enkele teleurstellende passages achter de rug heeft. 

In juli 2013 verruilde hij Standard voor FC Porto en sindsdien gaat het bergafwaarts met zijn carrière. Hij keepte in 3,5 jaar nog geen enkel duel(!) voor de Portugese topclub. Uitleenbeurten aan Galatasaray, Kayserispor, Club Brugge en Nacional waren ook weinig succesvol. De afgelopen zes maanden werd Bolat uitgeleend aan Nacional en kwam daar amper één duel in actie. Bolat stond onder de lat in de tweede ronde van de national beker, maar de zesvoudig international moest de bal vier keer uit het net vissen bij een 4-0 nederlaag.