'Spurs hoopt nog zaken te doen op deadlinedag: Pochettino aast op Engelse spits'

'Spurs hoopt nog zaken te doen op deadlinedag: Pochettino aast op Engelse spits'

31-01-2017 11:00

Tottenham Hotspur wordt op de laatste dag van de winterse transfermarkt in verband gebracht met een nieuwe spits. Manager Mauricio Pochettino zou de situatie van Jay Rodriguez (Southampton) nauwlettend in de gaten houden. De 27-jarige Engelsman dreigt buiten de boot te vallen, nu The Saints zaken gaan doen met SSC Napoli. 

De verwachting is dat Southampton dinsdag de komst van targetman Manolo Gabbiadini afrondt. De Italiaan kost een kleine twintig miljoen euro. Manager Claude Puel wilde zijn selectie deze maand per se versterken met een extra aanvaller, omdat Shane Long en Rodriguez dit seizoen teleurstellen. 

Spurs volgt de ontwikkelingen in het St. Mary's Stadium op de voet. Pochettino werkte in 2013 en 2014 succesvol samen met Rodriguez bij Southampton. De Argentijnse trainer zou nog altijd een groot bewonderaar zijn van de aanvaller. 

Mocht het op deadlineday tot een deal komen tussen Spurs en Southampton, dan is dat slecht nieuws voor met name Vincent Janssen. De Oranje-spits werd afgelopen zomer aangetrokken om te fungeren als backup achter sterspeler Harry Kane. In zijn eerste halfjaar op White Hart Lane heeft Janssen nog niet kunnen overtuigen.