Genk stap dichter bij Boëtius, vleugelaanvaller gespot met De Condé

Genk stap dichter bij Boëtius, vleugelaanvaller gespot met De Condé

31-01-2017 14:49

Racing Genk moet op zoek naar een vervanger voor Leon Bailey, die op weg is naar Bayer Leverkusen. Die vervanger zou wel eens een Nederlander kunnen worden, want Jean-Paul Boëtius is in beeld.

Het Laatste Nieuws meldt dat Genk zijn zinnen heeft gezet op de aanvaller van FC Basel. In Zwitserland komt de 22-jarige Boëtius weinig aan spelen toe. Boëtius verruilde in de zomer van 2015 Feyenoord voor Basel, waar hij voor vier seizoenen tekende.

Zijn contract in de Zwitserse Alpen loopt dus medio 2019 af. Of Genk inzet op een definitieve overname of een verhuur wordt niet vermeld. Dat Racing Genk uitkomt bij Boëtius is niet eens heel opmerkelijk te noemen. De Nederlandse Genk-coach Albert Stuivenberg werkte met hem samen bij Jong Oranje. Zo is de hand van de trainer meteen al duidelijk in het transferbeleid van Racing Genk.

Update 14.49 uur: KRC Genk staat een stap dichter bij de komst van Boëtius. De ex-vleugelaanvaller van Feyenoord werd al gespot in Genk met technisch directeur Dimitri De Condé. De transfer zou binnen de komende uren officieel afgerond moeten worden. Dat meldt Het Belang van Limburg.