OFFICEEL: Lokeren rondt komst Noorse flankspeler af

OFFICEEL: Lokeren rondt komst Noorse flankspeler af

30-01-2017 16:48

Sporting Lokeren heeft een nieuwe flankspeler beet. De overgang van Mohamed Ofkir zou maandag nog officieel afgerond worden. De 20-jarige Noor komt over van Lilleström SK. Hij moet Lokeren offensief meer opties bieden.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Ofkir is een linksbuiten die is opgeleid bij Lillestrom SK. Daar kwam hij al 35 keer in actie op het hoogste niveau. Ofkir was tot dusver goed voor drie doelpunten en zes assists in de Noorse competitie. Zijn contract bij Lilleström liep nog tot december 2018. Volgens Transfermarkt.com heeft de flankaanvaller een marktwaarde van 300.000 euro.

Bij Lokeren moet hij voor meer offensief geweld zorgden. De Waaslanders komen moeizaam tot scoren. Met 22 gemaakte doelpunten in 24 matchen laat het in de Jupiler Pro League enkel Waasland-Beveren achter zich.

Update 16u48: Lokeren heeft de deal afgerond. Ofkir verlaat Lilleström en tekende op Daknam een verbintenis voor 2,5 jaar met een optie op verlenging. 'De speler zal wel niet onmiddellijk inzetbaar zijn', laat Lokeren weten. 'Hij revalideert van een zware schouderblessure waarvoor hij geopereerd werd in november. Vermoed wordt dat hij speelklaar zal zijn tegen het begin van Play Off II.'

Mohamed Ofkir reageerde tevreden op de transfer: "Voor mij is dit natuurlijk een belangrijke stap in mijn carrière. De aanwezigheid van Runar Kristinsson en Gary Martin speelde uiteraard een belangrijke rol in mijn keuze. Dit is een nieuwe ploeg, een nieuwe start, voor het eerst in het buitenland. Ik wil zo snel mogelijk met de andere jongens kennismaken. Mijn revalidatie zit op schema. Ik ben nu meer dan ooit gemotiveerd om zo snel mogelijk wedstrijdfit te zijn. Ik hoorde van Gary dat de fans fantastisch zijn. Ik hoop dat ik ze snel van mijn kunnen kan overtuigen."