OFFICIEEL: Standard trekt Oekraïense rechtsachter aan

OFFICIEEL: Standard trekt Oekraïense rechtsachter aan

30-01-2017 14:48

Standard Luik heeft de transfer van Valeriy Luchkevych afgerond. De Oekraïense jeugdinternational maakt de overstap van FK Dnipropetrovsk. De 21-jarige Luchkevych is een rechtsbuiten die ook als rechtsachter uit de voeten kan.

Hij begon zijn loopbaan bij Metalurh Zaporijia vooraleer hij in 2013 de overstap maakte naar FK Dnipro Dnipropetrovsk. Bij die ploeg maakte hij zes doelpunten in 68 officiele wedstrijden. Hij is al jarenlang een vaste waarde in de nationale jeugdploegen van Oekraïene. Momenteel komt hij uit voor de beloftenploeg. Twee seizoenen geleden speelde hij nog met Dnipro tegen Club Brugge in de Europa League.

Olivier Renard is alvast opgetogen met zijn nieuwste aanwinst. "Valeriy is net 21 jaar geworden, maar heeft toch al ervaring opgedaan in de Oekraïense competitie en op het Europese toneel", verklaarde hij op de webstek van de Rouches. "Aangezien hij op de beide rechterflankposities uit de voeten kan, zal hij de concurrentie binnen de groep aanscherpen. Het is voor hem ongetwijfeld een belangrijke stap in zijn carrière."