OFFICIEEL: Ryan keert terug in de Jupiler Pro League

OFFICIEEL: Ryan keert terug in de Jupiler Pro League

30-01-2017 10:52

Racing Genk heeft één van de meest verrassende transfers uit deze mercato afgerond. Mathew Ryan speelt de komende zes maanden op huurbasis voor de Limburgers. Hij komt tijdelijk over van het Spaanse Valencia, waar hij niet aan spelen toekwam.

De Limburgers bevestigden maandagochtend de opmerkelijke transfer via de officiële kanalen. Stadion-presentator Tom Coninx wist het laat op de zondagavond al zeker, maar nu is de de deal officieel rond. Genk meldt dat Ryan zondag zijn medische testen heeft afgelegd en dat hij maandag al aansluit bij de spelersgroep. 

Genk moest vanwege een blessure van eerste doelman Marco Bizot op zoek naar een nieuwe keeper. De Nederlander is enkele weken uitgeschakeld, waardoor de jonge Nordin Jackers onder de lat kwam te staan. Jackers deed het niet slecht, maar Genk wil met een ervaren doelman als Ryan meer zekerheid inbouwen. Volgens Het Belang van Limburg hoopte de clubleiding de ex-publiekslieveling van Club Brugge voor anderhalf jaar vast te leggen. Valencia is met die optie dus niet akkoord gegaan.