Update: 'Club Brugge onderneemt poging om Bakkali in te lijven'

Update: 'Club Brugge onderneemt poging om Bakkali in te lijven'

30-01-2017 14:00

Het lijkt er steeds meer op dat het verhaal van Zakaria Bakkali bij Valencia CF geschreven is. De jonge winger krijgt weinig speelkansen in de sinaasappelstad, maar behoorde wel steevast tot de wedstrijdkern. Voor het duel tegen Las Palmas van maandagavond is dat echter niet meer het geval.

Dat wakkert de speculaties over een mogelijk vertrek natuurlijk alleen maar aan. De voorbije weken trok vooral Porto FC nadrukkelijk aan de mouw van Bakkali, maar volgens L'Avenir behoort ook een terugkeer naar België nog steeds tot de mogelijkheden. Club Brugge blijft immers geïnteresseerd in de diensten van de tweevoudige international.

In West-Vlaanderen is men al enige tijd op zoek naar een extra flankspeler. Onlangs zou Club zelfs al een eerste bod hebben uitgebracht op de Marokkaanse Belg, wat hij afsloeg. Nu de deadline van de mercato angstvallig dichtbij komt, verandert Bakkali misschien toch van gedachten. Als de jongeling naar België zou afzakken, volgt hij in het spoor van doelman Mathew Ryan. Die tekent maandag naar alle waarschijnlijkheid bij KRC Genk.

Update 14.00 uur: Volgens Spaanse bronnen zou landskampioen Club Brugge een poging ondernemen om Bakkali in te lijven. Blauw-zwart zou volgens Dani Moreno, journalist bij RadioEsport en Canal7, al navraag gedaan hebben naar de situatie van de flankspeler. Er is sprake van een uitleenbeurt tot het einde van het seizoen.