Dendoncker teleurgesteld na gelijkspel tegen Standard: Gewoon klotegevoel

Dendoncker teleurgesteld na gelijkspel tegen Standard: "Gewoon klotegevoel"

29-01-2017 20:12

RSC Anderlecht heeft zondagavond niet kunnen winnen tegen Standard. Ondanks een vroege rode kaart voor Filip Mladenovic bleef paars-wit steken op een 0-0 gelijkspel. Middenvelder Leander Dendoncker reageerde enorm teleurgesteld na de wedstrijd.

"Dit is gewoon een klotegevoel. Het voelt aan als een nederlaag", vertelde Dendoncker voor de camera's van Play Sports. "Tegen tien spelers moeten we altijd winnen. Gillet speelt misschien een goede wedstrijd, maar we hebben genoeg kansen gekregen."

Het tempo van Anderlecht was niet altijd hoog genoeg om Standard uit verband te spelen. "Soms kunnen we inderdaad wat sneller van flank wisselen, maar als je constant aanvalt, vergt dat heel veel energie. Dat is geen excuus, want we moeten hier altijd winnen."

Paars-wit kon de leidersplaats overnemen van Club Brugge, maar blijft nu steken op de tweede plaats in de Jupiler Pro League. "Of we daardoor een tikje krijgen? Nee, want we zijn al negen wedstrijden ongeslagen. We zijn op de goede weg en moeten zo verder doen."