'Genk moet niet meer hopen, stiefvader Butler steekt stokje voor wens'

'Genk moet niet meer hopen, stiefvader Butler steekt stokje voor wens'

29-01-2017 10:12

Dat Leon Bailey zeer binnenkort tekent bij Bayer Leverkusen, staat voor 99 procent vast. De Jamaicaan zal KRC Genk een flinke transfersom opleveren, maar de hoop die sommige Limburgers koesterden, blijkt onterecht. Bailey zal het seizoen niet op uitleenbasis afmaken in de Luminus Arena.

Dat idee werd de voorbije dagen veelvuldig geopperd. Die constructie paste Genk bijvoorbeeld ook toe bij de transfer van Kevin De Bruyne naar Chelsea FC destijds. In het geval van Bailey gaat die vlieger echter niet op, weet Het Laatste Nieuws. De reden daarvoor luistert - zoals wel vaker in dit dossier - naar de naam van de stiefvader van de winger: Craig Butler.

Die heeft dat plan immers volledig gekelderd, hoezeer Genk ook geprobeerd heeft om de man te overtuigen. Bailey zal na de winterstop dus gewoon uitkomen voor Leverkusen. Als compensatie voor het mislopen van een uitleenbeurt zal de Limburgse topclub wel nog een financieel extraatje krijgen. Eerder werd gesproken over een bedrag van twaalf miljoen euro, met heel wat bonussen.