Nervositeit bij Antwerp: Ik druk spelers op het hart er niet mee bezig te zijn

Nervositeit bij Antwerp: "Ik druk spelers op het hart er niet mee bezig te zijn"

29-01-2017 09:42

Voor Royal Antwerp FC is het zondagmiddag opnieuw money time. Afgelopen vrijdag zag de koploper in de tweede periode van de Proximus League Lierse SK op gelijke hoogte komen, op AFC Tubize wil Antwerp weer afstand nemen. Al neemt de druk week na week toe.

Hoofdcoach Wim De Decker is op zijn hoede voor de Waals-Brabantse tegenstander. "Wie denkt dat Tubeke enkel een fysieke ploeg is, heeft het mis. Ze hebben ook heel wat aardige voetballers tussen de lijnen lopen. Het wordt dus sowieso oppassen geblazen. Maar ook daar gaan we gewoon ons eigen spel spelen met de bedoeling om de 3 punten mee naar Antwerpen te nemen", vertelde hij bij Proximus 11.

De oud-middenvelder voelt de nervositeit groeien op de Bosuil. "Er wordt veel gezegd en geschreven over Tubeke, over het veld, hun manier van spelen… Maar ik druk de spelers toch op het hart om daar niet te veel mee bezig te zijn en hun energie te steken in de wedstrijd zelf. De jongens willen mee in het verhaal en zolang ik het gevoel heb dat ze de arbeid willen verrichten die ik van hen verlang, heb ik er vertrouwen in."