'Ster Chevalier' zorgt voor wederopstanding van Kortrijk met twee doelpunten

28-01-2017 19:56

KV Kortrijk heeft eindelijk nog eens kunnen vieren. In eigen huis werd er met 2-1 gewonnen van Sporting Lokeren. Daar mag het vooral de teruggekeerde Teddy Chevalier voor bedanken.

De terugkeer van Teddy Chevalier naar België is zeker niet onopgemerkt gebleven. De Franse spits heeft weer voor wat nodige schwung gezorgd bij KV Kortrijk. Met een klasseflits bracht de spits de thuisploeg op voorsprong.

Lokeren probeerde te reageren, maar het was Chevalier die de fans van Kortrijk aan het dansen bracht. Met zijn tweede van de avond leek hij Kortrijk naar de overwinning te lijden. Lokeren knokte zich toch nog terug in de partij door net voor rust via Tom De Sutter de aansluitingstreffer te scoren.

Na de pauze was het aan Lokeren de taak om de Kortrijkse muur te breken. Een gaatje vinden was vrij moeilijk, waardoor er amper doelgevaar was. Iets meer dan twintig minuten voor tijd was Eugene Ansah er nog dicht bij. Hij vergat echter te scoren. Het bleef daardoor 2-1.