Defour en Batshuayi bewijzen hun waarde, pijnlijk bekeravontuur voor Sels

28-01-2017 17:54
1

In Engeland werd er dit weekend eens geen competitievoetbal gespeeld, maar was er wel bekervoetbal. In de FA Cup kwamen ook heel wat landgenoten in actie. Met succes voor Michy Batshuayi en Steven Defour. Minder nieuws was er voor Matz Sels.

Chelsea - Brentford 4 - 0
Chelsea, met Batshuayi in de basis, kende weinig problemen met Brentford. Na veertien minuten kwam het al op voorsprong via Willian. Batshuayi bewees zijn waarde andermaal door de assist te geven bij de 2-0 van Pedro. Twintig minuten voor tijd werd het nog 3-0 via Branislav Ivanovic. Batshuayi zette de kroon op zijn wedstrijd door een penaltydoelpunt te scoren.

Burnley - Bristol City 2 – 0
Bij Burnley kreeg Steven Defour nog eens een basisplek. Hij kon ook overtuigen tegen Bristol City.  De thuisploeg kwam na 45 minuten voetballen op voorsprong via Sam Vokes. Twintig minuten voor tijd maakte Steven Defour het tweede doelpunt van de wedstrijd.

Crystal Palace - Manchester City 0 – 3
De partij tussen Christian Benteke en Vincent Kompany viel in het voordeel van Kompany. De verdediger maakte nog eens zijn comeback voor The Citizens. Hij kon ook meteen de nul houden tegen Benteke. Het werd uiteindelijk 0-3 na doelpunten van Raheem Sterling, Leroy Sane en Yaya Touré. Kompany speelde een hele wedstrijd.

Oxford United - Newcastle United 3 – 0
Voor Newcastle United zit het bekerverhaal er al op. Matz Sels kreeg nog eens een basisplek, maar kon niet verhinderen dat Newcastle verloor. De doelman moest zich drie keer omdraaien tegen Oxford United. Het werd 3-0 na doelpunten van Kane Hemmings, Curtis Nelson en Antonio Martinez.

Tottenham Hotspur - Wycombe Wanderers 3-3
Het bekeravontuur kende ook bijna een pijnlijk einde voor de Tottenham-Belgen. Er zat geen basisplek in voor Jan Vertonghen (geblesseerd), Toby Alderweireld of Mousa Dembélé. Enkele andere jongens kregen een kans.

Het werd 4-3 in de kraker. Wycombe Wanderers kwam vroeg op een 0-2 voorsprong. Tottenham kwam nog langszij via Heung-Min Son en Vincent Janssen. Na een spannende slotfase met doelpunten voor Wycombe en Tottenham werd het 3-3. In extremis zorgde Son voor Londense vreugde door de 4-3 in doel te schieten.